Wijziging Wet luchtvaart ter versterking CRO's burgerluchthavens van nationale betekenis

01-08-2023 74 keer bekeken

Wijziging Wet luchtvaart ter versterking CRO's burgerluchthavens van nationale betekenis

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) werkt aan de versterking van de functie van de Commissies Regionaal Overleg (CRO) voor de burgerluchthavens van nationale betekenis. Het ministerie wijzigt hiervoor de Wet Luchtvaart en de Regeling CRO van nationale betekenis. De wet treedt naar verwachting per 1 januari 2025 in werking en de regeling per 1 januari 2024.

Wat is het doel?

De CRO’s zijn overlegplatforms met belanghebbenden. Deze platforms hebben de wettelijke taak om overleg tussen betrokken partijen rond de luchthavens te organiseren. Dit overleg moet bevorderen dat het gebruik van de luchthaven zo goed als mogelijk recht doet aan de belangen van die betrokkenen.

De wijzigingen zijn bedoeld om de adviserende rol van de CRO’s over de operationele zaken rond de luchthavens te versterken. Onder andere over de zaken die van invloed zijn op het milieu en de gezondheid in de regio rond de luchthavens.

Reacties?

U kunt tot en met 1 september 2023 via deze website reageren op alle onderdelen van de wet, de regeling en de toelichtingen.

Reageren op deze consultatie

Cookie-instellingen